Korszerűsítés

2023.07.14. 09:30

Cserélik az elektromos kábeleket Szolnokon

Az elektromos hálózat másfél hónapon át tartó munkálatai több utcában a járda felbontásával, valamint ideiglenes forgalomkorlátozással járnak.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Korszerűsíti áramhálózatát az OPUS TITÁSZ Zrt. Ennek érdekében július 17. és augusztus 30. között a szakemberei elektromos kábelcserét végeznek Szolnok belvárosában.

A munkálatok során a vármegyeközpontban a Mikszáth úti és a Petőfi úti transzformátor állomás között cserélik ki a 11 kilovoltos földkábelt. A beruházás a Mikszáth Kálmán, a Baross Gábor, a Konstantin, az Ostor, valamint a Petőfi Sándor utcát érinti. A földmunkákat nagyobb zajhatás is kísérheti.

A munkálatokat két ütemben végzik. Az első ütemben a munka hétfőn, a Mikszáth Kálmán út – Baross Gábor utca páros számozású oldalon indul, várható befejezése augusztus 4.. Az érintett Mikszáth Kálmán utca és Ostor utca közötti szakaszon az elektromosföldkábel fektetése a gyalogosjárda felbontásával jár, így a beavatkozás idején a gyalogos forgalmat korlátozzák. Számítani kell a gépjárműforgalom ideiglenes korlátozására is a Baross Gábor – Konstantin utca kereszteződésében.

A beruházás második ütemében július 24. és augusztus 30. között a Petőfi Sándor út – Baross Gábor utca páros számozású oldalán végzik a kábelfektetést, ami szintén a járda felbontásával történik. Az érintett Petőfi – Ostor utca közötti útszakaszon ugyanúgy számolni kell a gyalogos forgalom, valamint a Baross Gábor és Ostor utca kereszteződében a gépjárműforgalom ideiglenes korlátozására.

A beruházással járó kellemetlenségekért az áramszolgáltató a lakosság megértését kéri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában