Fejlesztés

2023.07.02. 10:30

Elkezdődött a kormányablak kialakítása Túrkevén

Átalakul a túrkevei könyvtár egy része. Az épületben már zajlanak a munkálatok, melynek eredményeként kormányablak nyílik majd.

Rimóczi Ágnes

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Török János

A napokban elkezdődött a kormányablak kialakítása a Petőfi téren.

– Átadtuk a munkaterületet a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal közbeszerzésén nyertes karcagi vállalkozás munkatársainak a könyvtárban, hogy annak régi felnőtt olvasóterme kormányablakként folytassa életét újjá születve, teljesen megújulva, átalakulva – adta hírül Sallai R. Benedek.

A városvezető bejegyzésében visszautalt arra, hogy hosszú ideig ment a tanakodás, míg végre megtörtént az elhatározás, hogy vállalva a kritikákat a könyvtártér szűkülése miatt, teret engedjenek egy színvonalasabb, bővebb, minden szempontból magasabb közigazgatási elérhetőséget biztosító Kormányablak részére. 

– A Kormányablak „megszületése” nagyjából minden érdemi közigazgatási ügy elintézését lehetővé teszi városunkban, helyben, így javarészt megszűnnek a szolnoki, mezőtúri utazások. Amíg a jelenlegi okmányirodában csak a személyes okmányok elérése volt lehetséges, addig a Kormányablakban az „egy ablakos közigazgatás elvén”, helyben elérhetők lesznek a családtámogatási-, egészségbiztosítási, ESZT-vel kapcsolatos ügyek, utazási visszatérítések, nyugellátás, rehabilitációs ellátások, mindenféle hatósági ügyek és az engedélyek (az építési engedélyezés kivételével). Néhány tucatról kétezer fölöttire emelkedik az elérhető közigazgatási ügyek mértéke, jelentősen gyorsabbá, olcsóbbá, közvetlenebbé alakítva a közigazgatást – részletezte a városvezető.

A munkálatokkal kapcsolatban Sallai R. Benedek rámutatott, hogy a lordok háza mögötti közterületből, ami nem a társasház saját udvara, ideiglenesen kizárólagossági használatot engedélyeztek a kivitelezéshez néhány hónapra. – Az ott lakóktól előre elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért. Reggel fél nyolc előtti délután négy utáni, valamint hétvégi munkavégzés nem várható az ott lakók nyugalma érdekében. Lehet kivétel, de olyankor igyekeznek zajmentes munkát végezni az illetékesek – tette hozzá a polgármester.

A kormányablakot várhatóan novemberben adják át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában