Tájékoztatás

2023.07.14. 16:51

Még nem tisztázódtak a kétpói vonatszerencsétlenség okai, nem tudni, mitől siklottak ki a kocsik

A vonatforgalom újraindulása a munkák előre haladásától függ.

Mészáros Géza

Szolnokról érkezett az a különleges daru amivel mozgatni tudták a kisiklott vagonokat

Fotó: Mészáros János

Az elmúlt vasárnap, Kétpónál történt vasúti baleset kapcsán, érdeklődésünkre, pénteken délután tájékoztatást kaptunk az aktuális helyszíni helyreállítási munkálatokról. A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága közleményében arról informálta hírportálunkat, hogy a bal vágányon vasbetonalj-cserét, zúzottkőágyazat-rendezést végeztek el a vasúti szakemberek, illetve a betontörmelékeket takarították ki a vágányból.

Sikerült kiemelni a balesetkor a kavicságyazatba beékelődött ikerkocsit, melyet három darab pőrekocsira raktak fel az elszállításuk érdekében. Még további öt ikerkocsit kell majd felrakodni. Egy aláverő géplánc elvégezte a szükséges pályatömörítő munkákat is.

A baleset okait még mindig vizsgálják, a kisiklás körülményei még nem tisztázottak. A vonatforgalom újraindulása a munkák előre haladásától függ.

A vonatok továbbra is módosított menetrend szerint, korlátozásokkal, késésekkel közlekednek, egy szakaszon pótlóbuszokkal kell utazni, járatkimaradásokra is számítani kell. A vasúttársaság javasolja az utazóknak, hogy kísérjék figyelemmel a MÁV honlapját, vagy a Mávinform Facebook híreit, folyamatosan frissülnek az oldalak.

Az aktuális változások itt tekinthetők meg: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/bekescsabai-vonalon-tovabbra-korlatozasok-kesesek-potlobuszok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában