Szoljon podcast

2023.07.03. 18:00

Nemzeti Vágta: új lovas képviseli majd az abonyi színeket – videóval

Immár második alkalommal szervezi meg augusztus negyedikén és ötödikén a Nemzeti Vágta abonyi előfutamát a város. Az országos szinten is jegyzett esemény részleteiről hétfőn délelőtt tájékoztatták a sajtó képviselőit a városháza dísztermében.

Hartai Gergely

Ladányi-Kovács Zoltán, a Lovas – Show Kft. ügyvezető igazgatója (balról), Pető Zsolt polgármester, Földi László országgyűlési képviselő és Krupincza Csaba, a várost képviselő versenyző hétfőn délelőtt tájékoztattak a programokról

Fotó: Hartai Gergely

Pető Zsolt polgármester beszédében elmondta, három éve kapcsolódnak a vágta programjaihoz, 2020 volt az első év, amikor abonyi lovas indult el a népszerű megméretésen. Akkor kiválóan szerepelt versenyzőjük, aki a középdöntőig menetelt. Zboray Viktória két éve a döntőbe is bejutott.

Mint elhangzott, ezúttal új lovas képviseli Abonyt a futamokon: Krupincza Csaba kisbéri lovával, My Boy Fáraóval áll rajthoz.

– Városunk másodjára rendez elővágtát a Parkerdő melletti vágtatéren, ahol színes programokkal készülünk. Rendezvényünket korábban összekapcsoltuk a Tarka Borjú Főzőversennyel, amely ezúttal is kísérőrendezvény lesz. Augusztus 4-én, pénteken koncertnappal indítunk, 5-én reggel pedig főzőversennyel, kirakodóvásárral, nagyszínpaddal kezdődnek a vágtaprogramok. A döntő a kora esti órákra várható – jelentette be Pető Zsolt.

A településvezető rámutatott: rendkívül fontos számukra a vágta, mivel Abony itt mutathatja be magát igazán a nagyközönségnek.

A sajtótájékoztatón Földi László, Cegléd és térségének országgyűlési képviselője is az előfutamok környékbeli jelentőségét méltatta. A honatya szerint Dél-Pest vármegye nem bővelkedik kiemelkedő idegenforgalmi lehetőségekben, a legtöbb turistát a vízi szabadidős létesítmények és a lovas turizmus vonzza.

– Októberben Jászkarajenőn országos fogathajtó verseny lesz, ehhez jól illik a Nemzeti Vágta abonyi fordulója. Annak idején Cegléd kezdte a vágtaversenyeket, majd Csemőben honosodtak meg a futamok, őket követte a sorban Abony – részletezte a képviselő.

– Tavaly színvonalas rendezvényt készített elő a város. A regionális eseményt hazai színvonalú turisztikai programmá formálták – vette át a szót a Lovas – Show Kft. ügyvezető igazgatója. Ladányi-Kovács Zoltán hangsúlyozta, a Nemzeti Vágta döntőjének idén a szilvásváradi állami ménesközpont ad otthont.

– Abony kisbéri lóval vág neki a futamoknak, és jó esélyekkel kerülhet döntőbe, ám a mezőny rendkívül erős lesz – fogalmazott zárszavában az ügyvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában