Felejthetetlen élmény

2023.07.06. 14:00

Rákóczifalván rendezték meg a kormányhivatali gyerektábort

Hagyomány, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal nyaranta tábort szervez az ott dolgozók gyermekei részére. Az elmúlt napokban immár negyedik alkalommal, két turnusban, ötven kisgyermek táborozott.

Rimóczi Ágnes

A sétakocsikázás is nagy élmény volt a gyerekek számára

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Főispáni Kabinet

Rákóczifalva biztosított helyet a kormányhivatali gyerekek tartalmas szabadidős kikapcsolódásának, a táborozók sok helyet bejártak a környéken. Ahogy arról a kormányhivatal illetékesei beszámoltak, a tábor „központja”  a rákóczifalvai Varsány Közösségi Ház volt, kirándulások, kalandok színesítették az 5-12 éves korú gyermekek mindennapjait a nyári szünidő két hete alatt. 

Finomságok is készültek a táborozók keze által
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Főispáni Kabinet

– Egész héten meg sem álltak: lovas kocsikáztak a Tisza partjára, kenuztak a Milléren, kalácsot sütöttek, szalmabálákon ugráltak. Kipróbálták a sutyinkázást – miközben nyakig sarasak lettek – és volt, aki most először élte át a számháború izgalmait. A csendesebb, nyugodtabb órákban kézműves foglalkozásokon vettek részt, és ellátogattak a Macimúzeumba. Közelebbről megismerkedtek a Rózsa Kecske Ranch és az Éden Madárpark lakóival, sőt, meg is etették a lovakat, kecskéket, madarakat – számoltak be a változatos programokról.

A gyerekek és a szülők egyöntetű véleménye alapján felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a táborozók, hiszen a gyerekek délutánonként, a hivatalba belépve hatalmas mosollyal az arcukon meséltek szüleiknek az aznap átélt izgalmas pillanatokról.

Pillanatkép: egy kis lazítás 
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Főispáni Kabinet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában