Galériával

2023.07.16. 11:25

Szolnok belvárosában nyitott ki a Kurta kocsma – videóval

Népi játékok, kézműves foglalkozások, kocsmasportok és hangulatos zene várta a vendégeket Szolnokon. Szombaton nyitva volt a Kurta kocsma a Hild téren.

Rimóczi Ágnes

Megérte egész nap a Hild téren maradni

Fotó: Mészáros János

Szombaton kissé átírták Petőfi Sándor versét Szolnokon. A falu vége helyett a város központjában „nyitott ki” a Kurta kocsma. „Gyere a gyepre egy este!” – így csalogatták a szervező Aba-Novák Agóra Kulturális Központ munkatársai a vendégeket a Hild térre, ahol a gyerekeket kézműves foglalkozások, népi játékok várták, a felnőtteket pedig kellemes nép- és folkzene szórakoztatta.

Délután a Sodrás Népzenei Kisegyüttes nótázott a megszokott kiváló minőségben, muzsikájukra sokan táncra is perdültek a Juhász Kata vezényelte táncházban. Közben a vállalkozó kedvűek, főleg gyerekek a „Szegény ember 5 próbáján” mutathatták meg tehetségüket. A rendezvényen a Szolnoki Baglyok Darts Club jóvoltából dartsban és csocsóban is kipróbálhatták magukat a sportosabb vendégek. 

Ahogy esteledett, egyre inkább a korosabbaknak kedveztek a programok. Szűcs Miklós népzenész, mesemondó például pajzán mesékkel szórakoztatta a nagyérdeműt. Az estét a Folkbeat zenekar csodás dalai koronázták meg. Aki kitartott, nem bánta meg, ezen a napon érdemes volt záróráig maradni a Kurta kocsmában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában