Díjazás

2023.08.19. 08:30

A város legkiemelkedőbbjeit ismerték el Kunszenten

Városi és polgármesteri elismeréseket adtak át Kunszentmártonban pénteken. Az ünnepi testületi ülés már hagyomány a tiszazugi városban, ahogy az is, hogy nem múlik el ünnepség Balla Tibor népzenész tekerőlantos muzsikája nélkül sem.

Pakainé Pusztai Nóra

A pénteki ünnepi testületi ülésen adták át a polgármesteri és városi kitüntetéseket Kunszentmártonban

Forrás: Kunszentmárton közösségi oldala

Kunszentmárton Ünnepi testületi ülés tartottak a tiszazugi település városházáján pénteken délután. A vendégeket Balla Tibor Arany Páva és Vass Lajos- díjas népzenész tekerőlant muzsikája köszöntötte. Átadták a polgármesteri és városi kitüntetéseket.

Mint megtudtuk, polgármesteri elismerésben részesült Petyus Hanna a Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 6. osztályos tanulója, aki 2023-ban az év legrangosabb versenyén, a Magyar Karate Szövetség által rendezett Magyar Bajnokságon első lett.

Ugyancsak polgármesteri elismerést vehetett át Molnár Dorottya a Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola 5. osztályos tanulója, aki 2023-ban a hivatalos Magyar Bajnokságon saját kor és súlycsoportjában ezüstérmet nyert, valamint az évet lezáró vizsgán megszerezte a 3kyu fokozatot, és barna öves lett.

A lányokat a sorban Bíró István követte, aki Kunszentmárton egyik legkitartóbb erős embere, már huszonhárom éve rendszeresen edz. Masters felhúzó bajnokság 340 kg-os eredményével az I. helyezést érte el, ami egyben masters országos rekord is.

 

A város vezetője elismerte a Kunszentmártoni Torna Egylet Sakk Szakosztályát, mely 1932-ben alakult. A 2022/23-as versenyidényben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

 

Az augusztus 20-i ünnepi testületi ülésen hagyományosan átadják a Kunszentmárton Város Képviselő-testülete kitüntető díjait. Idén a testnevelési és sport díjra Vigh Tibor Pétert találták érdemesnek, aki már iskolai tanulmányai során aktívan sportolt, egy életre elköteleződött a mozgás, a testnevelés iránt. A lelkiismeretes, magas szintű szakmai munkával felkészített kunszentmártoni focicsapat az NB II Keleti csoportjában remekül szerepelt, 2000-ben Kecskemét mögött a második helyet szerezte meg és ezzel az eredménnyel jutott be az NB I/B-be, a magyar labdarúgás második vonalába. 

A szakosztály játékosai a Kunszentmártoni Torna Egylet labdarúgó csapata működésének csúcspontjaként tartják számon ezt az eredményt, melyet döntően Vigh Tibor Péter kiváló edzői tevékenységének köszönhették. Közszolgálati díjat vehetett át Balla István tűzoltó őrnagy, a Kunszentmártoni Hivatásos Tűzoltóság parancsnok-helyettese. Gazdasági díjban részesült a kunszentmártoni Sellő Haltenyésztő és Kereskedelmi Kft. Ez az egyetlen vállalkozás a tiszazugi városban, amely az egykori Állami Gazdaságból nőtte ki magát és azóta is töretlenül működik a 188 hektár méretű területen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában