Fejlesztés

2023.08.22. 09:00

Biztonságosabban közlekedhetnek majd a mezőtúriak

Öt utca, azokhoz kapcsolódóan tizenhat gyalogátkelőhely korszerűsödhet a közeljövőben Mezőtúron. A pályázatból megvalósuló beruházás keretében további négy új gyalogátkelőhelyet is kialakítanak majd.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Útfejlesztéshez kapcsolódó közbeszerzési eljárás előkészítéséről és indításáról döntött a mezőtúri képviselő-testület.

– A pályázatnak köszönhetően megújul a Bástya utca, a Bólyai J. utca és a Kürt utca Bajcsy-Zsilinszky utca és Kossuth Lajos utca közötti szakasza. Emellett a Homoki Nagy István utca az Asztalos János és Nagy Lajos király utca között, valamint a Laktanya utca Földvári úttól induló aszfaltozott része. Ez utóbbi vonatkozásában a tengelyterhelés megerősítése is megtörténik – részletezte közösségi oldalán a városvezető.

Szűcs Dániel hozzátette: a közlekedésbiztonság növelése érdekében az útfelújítások mellett tizenhat gyalogátkelőhely korszerűsítése is megvalósul. – Ezek esetében villogó KRESZ tábla, egy fényvisszaverő fóliával ellátott hagyományos tábla és egy LED-es figyelemfelhívó napelemes-akkumulátoros villogót éptenek majd ki a szakemberek – emelte ki a polgármester.

Szűcs Dániel a beruházással kapcsolatban elárulta, hogy további négy forgalmas helyszínen új gyalogátkelőhelyek létesülnek. – Így a Fóti és Sugár utca csomópontjában, a Szolnoki úton a Bíró Kálmánné Bakos Ilona Idősek Otthona melletti szakaszon, a Petőfi Sándor utcán a volt főiskola épülete és a Vásár utca között, valamint a Kossuth Lajos utcán, a Mezőtúri Református Kollégium és a „Főtéri Százas” üzlet között alakítanak ki „zabrákat" – részletezte a polgármester. A közlekedésbiztonságot növelő beruházás idén ősszel indulhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában