Galériával

2023.08.21. 13:30

Családi programok is színesítették a nemzeti ünnepet Jászberényben

Felszentelték az összefogással megújult Szentháromság szobrot.

Illés Anita

Koncertek, kézműves foglalkozás és népi játéktér is várta a kikapcsolódni vágyókat

Fotó: Pesti József

A Nagyboldogasszony Római Katolikus Főtemplomban tartott szentmisével kezdődött a Szent István-napi programsorozat Jászberényben, majd a közelmúltban megújult Szentháromság oszlopot Szántó József apát-plébános szentelte fel. Ezt követően a Margit-szigeten folytatódott az ünnepség, ahol Muhari Ferenc diakónus osztotta meg ünnepi gondolatait. Az új kenyeret Szántó József apát-plébános szentelte meg, Mező István református lelkész pedig igei áldást mondott. Az életet adó új kenyeret a Jászsági Hagyományőrző Egylet tagjai szelték fel.

Délután színes kulturális, hagyományőrző, szórakoztató programokkal várták a családokat. A gyerekeket a Katáng zenekar, a Csűrdöngölő Kulturális Egyesülete kézműves foglalkozása, a Tarisznyás Műhely népi játéktere szórakoztatta, a Kultúrzug játékos feladatokkal várta a családokat. A Vaga Banda látványos tűzzsonglőr bemutatója után a Budapest Bár zenekar adott koncertet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában