Tanszersegély

2023.08.04. 18:40

Csomagokkal támogatják a gyerekes családokat Hunyadfalván

Készpénz helyett inkább megvásárolják a szükséges eszközöket az iskolakezdéshez, óvodai foglalkozásokhoz.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A vármegye legkisebb településén idén nyáron tizenöt család adta be kérelmét tanszersegélyre, tudtuk meg Vékonyné Házi Eszter polgármestertől.

A településen bevett módszer, hogy nem pénzzel támogatják a kis pénzből gazdálkodó családokat, hanem a tanuláshoz szükséges eszközöket biztosítják a gyermekeknek. A támogatással nem csak az iskolásokra gondolnak, hanem a 0-18 éves korosztályra, beleértve a még baba korú gyerekeket is. A kicsik családjának tisztasági csomagot állítanak össze. Az iskolások esetén az oktatási intézménnyel konzultálva, olyan eszközökből állítanak össze a gyermekeknek csomagot, melyekre a tanév során szükségük lesz. A csomagot tartalmaznak többek között tollat, ceruzákat, körzőt, különféle füzeteket, rajzlapokat, stb..

Az óvodások is csomagot kapnak, az óvónőkkel egyeztetve.

Mint Vékonyné Házi Eszter polgármester elmondta, a korábbi években jellemzően 8- 13 ezer forint körüli összegbe került gyermekenként egy-egy csomag, idén várhatóan magasabb árral kell számolniuk. A támogatást a családok még a tanév kezdete előtt megkapják. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában