Elismerések

2023.08.18. 17:15

Jászkunsági kiválóságok vehettek át rangos állami kitüntetéseket a fővárosban

Állami kitüntetéseket, miniszteri elismeréseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából dr. Pintér Sándor belügyminiszter augusztus 17-én, illetve dr. Rétvári Bence augusztus 18-án a Belügyminisztérium márványaulájában. A díjazottak névsorát a Belügyminisztérium honlapján tették közzé pénteken.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Jászkunság Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kiválóságai is állami kitüntetéseket, miniszteri elismeréseket vehettek át a Belügyminisztérium márványaulájában csütörtökön és pénteken.

A Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozatát adományozták Kiss Rózának, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltsége igazgatójának a szociális területen több évtizede nagy szakértelemmel végzett munkája elismeréseként. 

A Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozatával tüntették ki Bakos Ferencnét, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya vármegyei vezető védőnőjét a négy évtizeden át végzett elkötelezett és odaadó szakmai munkájáért.

Ahogy a Belügyminisztérium honlapján közzétett listában olvasható, ugyancsak a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozatát adományoztak Bori Ildikónak, a Szandaszőlősi Általános Iskola és AMI mesterpedagógusának a több évtizedes, magas színvonalú pedagógusi tevékenysége elismeréseként, illetve a Tószeg fejlesztése iránt elkötelezett, értékteremtő településvezetői munkájáért dr. Gyuricza Miklósnak, Tószeg polgármesterének.

Szintén ez a kitüntetést kapta a polgárőrség érdekében végzett értékes szakmai tevékenységéért Kecse László Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja, a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület elnöke. 

A több évtizedes, színvonalas szakmai tevékenysége elismeréseként Vass Zoltánnak, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, Kórházüzemeltetési és Energiagazdálkodási Osztály osztályvezetőjének és elhivatottságáért Zornánszki Ildikónak, a Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Egészség- és Családügyi Osztály vezetőjének is átadták a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozatát.

A vármegyei kitüntetettek névsora itt még nem ér véget. 

A Magyar Bronz Érdemkereszt Polgári Tagozatát adományozták a közszolgálat területén végzett három évtizedes, példaértékű munkája elismeréseként Kádár Miklós Antalnénak, a Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Költségvetési Osztálya ügyintézőjének, illetve a gyermekekért és a közösségért példaértékű elkötelezettséggel végzett, több évtizedes nevelő-oktató munkája elismeréseként Lovász Tibornénak, a Petrovay György Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda Szent Kinga Katolikus Tagóvoda óvodapedagógusának. 

Ugyancsak a bronz érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésre találták érdemesnek Tasi Krisztina pszichológust, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának tiszabői programvezetőjét. Róla kiemelték, hogy az ország legszegényebb településein élő gyermekek érdekében áldozatkész elhivatottsággal és kivételes kitartással végzett példaadó szakmai tevékenységével érdemelte ki a címet.

A város fejlesztése érdekében végzett színvonalas és sokoldalú közszolgálati munkája elismeréseként Veréb Sándor, a Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal  Környezetgazdálkodási Osztályának nyugalmazott osztályvezetője ugyancsak a bronz érdemkereszt polgári tagozatát vehette át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában