Kalotaszegi Barangolók Alkotócsoport

2023.08.27. 18:08

Kolozsváron is sikert aratott a törökszentmiklósi egyesület

Erdélyben is elbűvölték a közönséget a törökszentmiklósi Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesületen belül működő Kalotaszegi Barangolók Alkotócsoport munkái a Kolozsvári Magyar Napokon.

Molnár-Révész Erika

A kalotaszegi motívumok újragondolt változatát mutatta be az alkotócsoport helyi modellek segítségével a jeles eseményen

Fotó: Lőrinczi Anna

A Kolozsvári Magyar Napokon mutatták be a közelmúltban az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesületen belül működő Kalotaszegi Barangolók Alkotócsoport négy tagjának újragondolt gyöngy kiegészítőit a Kolozsvári Református Kollégium udvarán.

– Igen megtisztelő volt, hiszen az aktuális, a nálunk jelenleg is látható kalotaszegi kiállítás újragondolt alkotásaiból készült divatbemutató, mely az Erdélyi Hagyományok Háza meghívására jött létre. A gyöngyös ékszereket, kiegészítőket az alkotócsoport tagjai készítették, és helyi táncos hölgyek mutatták be az érdeklődő közönség számára – tájékoztatott Molnár Anett, az egyesület vezetője. Mint elmondta, a csoportot Péter Szidónia, Sári Diána, Neczné Vajna Zsuzsanna és Vargéné Papp Júlia képviselték, akik a rekkenő hőségben a szervezőkkel, és a lányokkal együtt a színpadra állították a produkciót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában