Munkálatok

2023.08.15. 14:30

Lezárultak a legfontosabb beruházások Kőröstetétlenen

Szálláshelynek és falugyűléseknek is otthont ad majd Kőröstetétlen napokban elkészült civil háza. A nyolcszáz lelkes kisközségben ezzel párhuzamosan az Árpád-emlékmű renoválása is befejeződött. A beruházásokról Pásztor Roland polgármestert kérdeztük.

Hartai Gergely

Esti fényekben pompázik a renovált obeliszk

Forrás: Kőröstetétlen önkormányzata

Több fontos fejlesztésre is fókuszál Dél-Pest vármegye legkisebb települése. Pásztor Roland polgármester arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy nemrégiben adták át az önkormányzat helyreállított géptárolóját és kazánházát, valamint elkészült a falu közösségi tere is. 

– A civil házunk munkálatai lezárultak, a műszaki átadás néhány hét múlva várható. Terveink szerint az épület a helyi civil szervezeteknek ad majd otthont, falugyűlések színtere lesz, illetve szálláshelyként is működik – hívta fel a figyelmet a településvezető.

Pásztor Roland arról is beszámolt, hogy a temetőben elkezdődött a mellékhelyiség építése, illetve a szakemberek végeztek a faluközpont impozáns Árpád-emlékművének helyreállításával. Amint arról korábban hírt adtunk, a honfoglalás emlékére, 1895-ben megalkotott kőépítmény a környék egyik legrégibb alkotása, melyet annak idején Nagykőrös elöljárósága állíttatott a Nagypengyom halmán. Az alkotást az elmúlt hetekben egy kőröstetétleni kőfaragómester renoválta.

Az Árpád-emlékmű felújításával néhány napja végeztek a szakemberek
Forrás: Kőröstetétlen önkormányzata

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában