Frissítve

2023.08.10. 17:27

Már életeket is mentenek a Szlovéniában tartózkodó szolnoki helikopterekkel - videókkal

Információink szerint az egyik magyar helikopter két személyt, egy 75 éves beteg férfit és kísérőjét emelte ki egy megáradt folyó által elzárt területről.

Mészáros Géza

A szolnoki helikopterek elsősorban tartós élelmiszereket és gyógyszereket szállítanak a szárazföldtől elszigetelt, árvízzel körülvett települések lakóinak

Forrás: Magyar Honvédség

Mint arról beszámoltunk, Szlovéniát az utóbbi időszak legsúlyosabb elemi csapása érte. A természeti katasztrófa, az esőzések, árvizek, földcsuszamlások hatalmas méretű kárt okoztak, nem utolsósorban emberéleteket is követeltek.

Magyarország elsőként indult Szlovénia érintett területének megsegítésére. A humanitárius szervezetek mellett a Magyar Honvédség Szolnokon állomásozó két H145M típusú helikoptere és személyzetei napok óta a helyszínen tartózkodnak. Bali Tamás ezredes, a műveletért felelős parancsnok, a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka arról számolt be, hogy elsősorban tartós élelmiszereket és gyógyszereket szállítanak a szárazföldtől elszigetelt, árvízzel körülvett települések lakóinak.

Információink szerint a szolnoki helikopterek és pilótáik a segélyszállítmányokon túl életeket is mentenek. Mint megtudtuk, az egyik magyar helikopter két személyt, egy 75 éves beteg férfit és kísérőjét emelte ki egy megáradt folyó által elzárt területről. A beteg személyt a szolnoki forgószárnyassal a kiemelés helyétől körülbelül 3 kilométerre lévő település központjába szállították, ahol egészségügyi ellátásban részesült.

Időközben Szlovénia köszönetet mondott Magyarországnak a gyors és hatékony segítségnyújtásért.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában