Perseidák

2023.08.11. 12:30

Péntek estére meteorlest szerveznek Rákóczifalván

Egyszer zuhanyt kaptak nyakukba a csillaglesők, azóta nem szerveztek csillaglest a sportpályára.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Már hagyomány, hogy a rákóczifalvai Örök Ifjak csoportja augusztusi hullócsillaglest szervez az érdeklődőknek. Péntek este 19 órától a Hunyadi és Toldi utca sarkán található Csücsök elnevezésű területre várják azokat, akik egy közösségi program keretében, barátokkal, családtagokkal közösen szeretnék élvezni a Perseidák meteorrajnak köszönhető látványosságot.

Mondi Béláné, a csoport vezetője felidézte, korábban a sportpályára szervezték e programot. Egyszer azonban ráfaragtak, nem tudtak ugyanis arról, hogy automata öntözőrendszert építettek ki a pályán. Kifeküdtek az eget nézni, az öntöző azonban beindult, így zuhanyt kaptak a nyakukba. E sztorit azóta is nevetve emlegetik, innentől kezdve viszont más terepet választottak a csillagnézéshez. Most pénteken a Csücsökben, mielőtt kifeküdnének a placcra, hogy figyeljék az eget, közös nyársalással tudják le a vacsorát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában