Szoljon podcast

2023.08.31. 06:55

Száznál is több füzetcsomaggal segítették a rászoruló családokat Szolnokon

Újabb adományok indultak útnak. Összesen 110 füzetcsomagot adtak át a rászoruló családok képviselőinek a szolnoki városháza udvarán szerda délután.

Pakainé Pusztai Nóra

Szalay Ferenc polgármester nyújtja át az egyik adománycsomagot

Forrás: Szolnoki Önkormányzat

Néhány napja a Szolnok Segít Program keretében adtak át tanszereket rászoruló családoknak, most újabb gyermekeknek segítenek a vármegyeszékhelyen.

– Számtalan helyről érkezett kérés, a szolgáltató pontok segítségével felmértük az igényeket – mondta Szalay Ferenc polgármester a városháza udvarán tartott adományozáson.

Gyuricza Vincze Ildikóval, a polgármesteri hivatal szociális és integrációs osztályának vezetőjével egyeztetve 110 füzetcsomagot állítottak össze.

– A költségvetésből erre mindig kell, hogy jusson – hangsúlyozta a város vezetője.

Győrfi Mihály alpolgármester hozzátette, fontosnak tartják, hogy az összes hátrányos helyzetű gyermek megfelelő felszerelésekkel tudjon elindulni az iskolába.

– Reméljük, a későbbiekben például karácsony előtt is tudunk segíteni a családoknak – fogalmazott.

Molnár Iván önkormányzati képviselő kiemelte, általában megszokott az ételosztásnál, adományozásnál, hogy a Kőrösi és Motor út környéke a legtöbbet kapja, hiszen ott él a legtöbb hátrányos helyzetű ember.

– Nagyon örülünk, hogy sikerült most is komoly mennyiségű segítséget nyújtani az ott élőknek – nyilatkozta.

Hviszt Sándor, az Együtt a Hátrányos helyzetben Élőkért Egyesület elnöke Szalay Ferenc polgármestertől vette át a csomagokat
Fotó: P. Pusztai Nóra

A szandaszőlősi szolgáltatópontra Pappné Szabó Anita huszonhat csomagot szállított szerda délután.

– A gyerekek már nagyon várják a füzeteket, azt mondták addig nem is mennek haza, amíg át nem vehetik – mondta hálával a hangjában.

Hviszt Sándor, az Együtt a Hátrányos helyzetben Élőkért Egyesület elnöke az Üteg és Búzavirág utca környékén élők nevében köszönte meg a felajánlást.

– Fontos, hogy minden életszakaszban tudjunk segíteni, a szeptember az iskolakezdésről szól – fűzte hozzá.

A Podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában