Szoljon podcast

2023.08.29. 19:55

Nehéz helyzetű kisdiákok kaptak tanszeradományt a Családok Átmeneti Otthonában, Szolnokon

Idén 13 gyermek részesülhetett a tanszeradományokból a Családok Átmeneti Otthonában.

Köllő Judit

Négyszázezer forint értékű adományt adtak át a rászoruló családoknak

Fotó: Nagy Balázs

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet idén is meghirdette az „Iskolakezdés együtt” elnevezésű segélyakcióját, melynek célja 2000 olyan gyermek támogatása, akiknek már az első becsengetés előtt nehezebbek az esélyeik, mint másoknak. Családjuk ugyanis nem tudja biztosítani számukra a szükséges iskolaszereket. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés az akciót négyszázezer forint értékű tanszeradománnyal támogatta, amit kedden délelőtt nyújtott át Hubai Imre, a Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szolnoki székhelyű Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekek részére. 

– Számos családnak nagy fejtörést okoz a szeptemberi iskolakezdés, éppen ezért, amikor az ökumenikus segélyszervezet adománygyűjtő akciójáról tudomást szereztünk, egyből úgy gondoltuk, hogy idén is nagy igény van az adakozásra – fejtette ki Hubai Imre.

– Ebből adódóan a közgyűlés tagjai 300 ezer forinttal támogatták az akciót, amelyet a vármegyei önkormányzat 400 ezer forintra egészítette ki. A támogatásból az ökumenikus segélyszervezetet és az általa gondozott családokat szerettük volna segíteni, hogy a legjobb helyre kerüljön a tanszeradomány. Bízunk abban, hogy ezzel a csekély támogatással hozzájárulunk egy-egy gyermek tanulmányaihoz, ami az ő hosszútávú jövőjüket alapozza meg.

Idén 13 gyermek részesülhetett a tanszeradományokból a Családok Átmeneti Otthonában.

– Az intézmény minden lakója nevében nagyon hálásak vagyunk az adománynak – vette át a szót Sándorné Pólik Róza, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és Fejlesztő Központ, Családok Átmeneti Otthonának intézményvezetője. 

– Jelenleg intézményünkben 29 gyermek van, amelyből 13 iskolás, így mindnyájuknak jut majd az iskolai tanszerekből. Azt gondolom, hogy a mai világban mindez egy igazán nagy segítség a családok részére, így biztosak lehetünk abban, hogy a lehető legjobb helyre kerülnek ezek a tanszerek.

Az eseményen a hatodik osztályos Kollár György hírportálunknak elárulta: új iskolatáskáját várta a legjobban.

Várom az iskolakezdést és örülök, hogy ilyen szép és új eszközökkel kezdhetem meg a tanévet

– mesélte kissé megszeppenve. 

– Kaptam több ceruzát, radírt, tollat, füzeteket, körzőt, vonalzó és még számológépet is. Nagyon fogok vigyázni az eszközökre, hogy a későbbi években is használhassam majd – tette hozzá.

A Podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában