Galériával

2023.08.26. 18:50

Színpompás meseerdőbe csöppentek a látogatók a jászberényi állatkertben – videóval

Rengetegen vettek részt az élményekkel teli esti programon.

Illés Anita

Látványos és izgalmas programok színesítették az Állatkertek Éjszakáját Jászberényben

Fotó: Pesti József

A Jászberényi Állat- és Növénykert ebben az évben is csatlakozott az Állatkertek Éjszakája országos programsorozathoz. Péntek este hét óra magasságában már kígyózó sor fogadta az állatkertbe látogatókat a jegypénztárnál. Kicsik és nagyok egyaránt izgatottan várták, hogy bejussanak, hiszen a zoo kapuján túl több helyszínen megannyi kalandos élményt rejtett az éjszaka. 

A rendezvény elején, míg be nem sötétedett, sokan körbejárták az állatkertet, a gyerekek birtokba vették a játszóteret, majd aktívan bekapcsolódtak a tematikus programokba. Ottjártunkkor már javában zajlott a bátorságpróba, ahol a kihívásokat keresők hátborzongató kalandokban vehettek részt. Ezen az állomáson a gyűjtemény munkatársai állatkerti relikviákat, köztük koponyákat, trófeákat és állatbőröket is bemutattak az érdeklődőknek. Igazán bátor lányokkal találkoztunk, Molnár Szonja és Rónai Mikolt ugyanis félelmet nem ismerve nyúlt bele az asztalon elhelyezett, gyászbogárlárvákkal és a lisztkukacokkal teli tálakba. 

A próbatétel során ki kellett szedni a csúszómászók közül a kavicsot. Érdekes és izgalmas volt a feladat. Nem először érintettem lisztkukacot, így nem féltem

– osztotta meg élményeit Szonja. 

Sötétedés után a fényfestők színes mintákat vetítettek az Arborétum növényeire. A látogatók úgy érezhették magukat, mintha egy színpompás, varázslatos meseerdőbe csöppentek volna. 

– Remek a hangulat, csodálatos a látvány. Nappal többször jártunk már itt, de az állatkertek éjszakáján még nem voltunk. Úgy gondolom, hogy teljesen más élményt ad az állatkert így este. Az unokám már nagyon várja a látványetetéseket – mondta Kissné Ignácz Irén, aki férjével és unokájával Zagyvarékasról érkezett a különleges programra. 

A jászjákóhalmi Kabai családdal a kreatív stand környékén találkoztunk. 

– Nemrég érkeztünk, az unokával közösen szeretnénk felfedezni az éjszakai életet az állatkertben. A lányom hívott meg bennünket a férjem névnapja alkalmából, aki közös családi kikapcsolódást kapott ajándékba – árulta el Kabai Julianna, majd indultak is tovább a bemutatóhelyekre. 

A látványetetések sorozata az ázsiai kiskarmú vidrák kifutójánál kezdődött, ahol a vidra család már nagyon várta a lakomát. Sokan voltak kíváncsiak az ormányos medvék, a mosómedvék, a vaddisznók, a barna medve és a foltos hiénák etetésére is. 

A programok között szerepelt járdacsillagászat, állatismereti minikiállítás, fénycsapdás rovarbemutató, arcfestés és lufihajtogatás is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában