Összefoglaló

2024.05.13. 20:40

Visszalépett a választástól a szolnoki ellenzék egyik önkormányzati képviselőjelöltje – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Új helikopterek landoltak Szolnokon. Két újabb H225M helikopter landolt Szolnokon hétfő délután. A magyar haderőfejlesztési program részeként a Franciaországból érkező forgószárnyasok sorában ez a hetedik és nyolcadik.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Tisztességtelen játszmák terhelik az ellenzéket” – visszalépett egy szolnoki ellenzéki jelölt
Visszalépett a választástól a szolnoki ellenzék egyik önkormányzati képviselőjelöltje. Szélmalomharcról, az ellenzéken belüli tisztességtelen játszmákról írt.

A zeneirodalom válogatottan szép alkotásai csendültek fel a szolnoki múzeumban. A Musica da Vinci kamarakórus lelket melengető zenei programjában gyönyörködhettek az érdeklődők 11-én, szombaton délután négy órától a Damjanich János Múzeum kitűnő akusztikájú udvarán. A kórust Rigó Éva alapító karnagy vezényelte, a múzeum részéről a házigazda dr. Kaposvári Gyöngyi igazgatóhelyettes asszony volt.

Arany érdemkereszttel ismerték el az újszászi plébános lelkipásztori szolgálatát. Magyar Arany Érdemkereszttel ismerte el Miklós János nyugalmazott újszászi plébánosnak a keresztény közösségek erősítéséért és a hátrányos helyzetűek felkarolásáért, továb­bá az egyházi közoktatásban végzett tevékenységét nemrég a köztársasági elnök. Ennek apropóján beszélgettünk János atyával, akivel nem könnyű találkozni: nyolcvanharmadik esztendejében is állandóan úton van, misézik, betegeket látogat. Végül a nagykátai plébánián tudtunk vele szót váltani fordulatos életútjáról.

A vármegye ifjúságára is hangol a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. A klasszikus zene fővárosainak meghódítása után vármegyénk kistelepülésének iskoláiba utazik a zenekar.

Sarokcsiszoló szikrája gyújtotta fel az aljnövényzetet egy nagykörűi portán. Egy szikra okozott tüzet egy nagykörűi portán. Szerencsére nem történt nagy baj.

Tasnádi Zoltán: nem szabad Gyurcsány Ferenc csapatát beengedni a szolnoki városházára. A szolnoki közgyűlés Fidesz-frakciója is reagált a hétfői ellenzéki kilépési hullámra. Tasnádi Zoltán frakcióvezető szerint ez is azt támasztja alá, hogy Gyurcsány Ferenc csapatát, a DK-t nem szabad hatalomhoz jutni Szolnokon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában