Összefoglaló

2024.05.23. 20:50

Nem bírtak a hirtelen, özönvízszerűen lezúduló csapadékkal Tiszaföldváron – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A Civil Közösségi Szolgáltató Központban ingyenes, zöld programokkal készülnek.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság múlt heti ROADPOL közlekedésbiztonsági akciója során hét nap alatt több mint hétezer járművet ellenőriztek. Vármegyénk egyenruhásai is intézkedtek.

Júniusban dőlhet el a posta sorsa Tiszapüspökiben, ahol az önkormányzat azért pályázott a postapartneri szolgáltatásra, hogy jelenlegi helyén és formájában működhessen tovább a szolgáltatás.

Május 21: A magyar honvédelem napja az 1849-es tavaszi hadjárat Buda vári győzelmének ideje.

Három jászteleki férfira csaptak le a rendőrök a minap, ugyanis pszichoaktív, valamint kábítószernek minősülő anyagot is találtak birtokukban. A nyomozók őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.

Még évekkel ezelőtt nyújtott be pályázatot az egykori iskolaépület átalakítására és felújítására a cibakházi önkormányzat. Elérkezett a nap, hogy a várva vár beruházás elkészült, a korszerű bölcsődét már birtokba is vették a legkisebbek. A hivatalos átadó ünnepséget szerdán tartották.

Átadták az új Abádszalóki Református Egyházközség fenntartásában lévő szociális szolgáltató központ új szárnyát.

Kidőlt fa, elárasztott pincék Tiszaföldváron. Nem bírtak a hirtelen, özönvízszerűen lezúduló csapadékkal az elvezető-árkok a tiszazugi városban.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával jelentős belvízvédelmi beruházás fejeződött be Jászapátin. A projekt részeként a Nagy-Homokos tó partvédelmi munkálatait is elvégezték.

Sokan voltak kíváncsiak a közismert és népszerű biztonságpolitikai szakértő geopolitikai helyzetértékelésére Jászberényben a minap.

A június 9-i választások tétjéről beszélt Kocsis Máté csütörtökön Törökszentmiklóson, ahol az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban Herczeg Zsolt országgyűlési képviselővel Polgári Estre várták az érdeklődőket. A Fidesz frakcióvezetője szerint a tét óriási, hiszen háború vagy béke kérdéséről van szó.

Palacsintafesztivál, Töröki Szárnyas, Hagyományok hétvégéje, és sok-sok gyermeknap. Számos színes programot kínálnak kicsiknek és nagyoknak hétvégén a vármegye települései.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában