Elismerések

2023.08.25. 13:30

Települési kitüntetéseket adtak át Zagyvarékason

Volt jegyző, fogorvos, asszisztens és mentőcsoport vezetője is szerepelt a díjazottak között.

Kovács Berta

Jenesné Paróczai Erikának díszpolgári címet adományoz Polónyi László polgármester

Forrás: Beküldött fotó

Már hagyomány, hogy az államalapítás ünnepén adják át Zagyvarékason a települési kitüntetéseket. Az elismerésre méltók személyére az önkormányzat a lakosságtól is várták a javaslatokat.

Idén Zagyvarékasért Emlékéremmel méltatták Turi László, az Életjel Mentőcsoport vezetőjének tevékenységét. Ő alapította újra a községben a tűzoltóságot és azóta is aktívan részt vesz a mentésekben. Emellett a törökországi földrengés utáni mentésekben is helyt állt.

Szintén emlékérmet kapott dr. Sándor Erzsébet, aki 55 éve dolgozik a településen fogorvosként. Mindazok mellett, hogy lelkiismeretes és segítőkész orvos mindig aktívan segíti a civil és települési rendezvényeket. Asszisztensnője, Szabó Béláné szintén 55 éve dolgozik vele együtt a településen, az ő munkáját is emlékéremmel ismerték el.

A Zagyvarékas Díszpolgára címre pedig ez évben Jenesné Paróczai Erikát, a település korábbi jegyzőjét találták legérdemesebbnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában