Beruházás

2023.08.29. 18:48

Új tetőszerkezetet kapott a tetétleni Árpád liget székely kapuja

A kőröstetétleni Árpád ligetben és a helyi temetőben egyaránt folytak munkálatok a napokban. A liget impozáns székely kapujának tetejére nemrég vadonatúj tetőszerkezet került.

Hartai Gergely

Az új tetőszerkezetet a napokban emelték be a helyére

Forrás: Kőröstetétlen önkormányzata

A falu központjában és határában egyaránt jelentős munkálatok zajlottak az elmúlt napokban. Pásztor Roland polgármester kedden arról számolt be hírportálunknak, hogy több munka is folyamatban van jelenleg a helyi temetőben. 

– A mosdó és a zöldhulladék-taroló pillanatnyilag félkész állapotban van. A beruházás a Magyar Falu Program támogatásával valósul meg. Elkezdődött ezenfelül a veszélyessé vált, száraz fák kivágása, amelyek folyamatos veszélyforrást jelentenek, elsősorban a sírokra – fogalmazott a községvezető.

Pásztor Roland arra is kitért, hogy a település központjában lévő Árpád liget székely kapuja nemrég új tetőszerkezetet kapott, amely Budai Sándor, jászkarajenői mester műhelyében készült el. 

– Az alkotás kapu részét helybéli önkéntesek tették rendbe, így teljes egészében megújult a bejárat, utómunkák már nem lesznek. Terveink között szerepel még a ligetet körülvevő vadászkerítés felújítása – fogalmazott zárszavában a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában