Karcag

2023.09.09. 14:30

A Kunságban rajonganak a Rummi nevű kombinációs játékért

Az V. Karcag Kupa Országos Rummikub Versenyen a közelmúltban a Déryné Kulturális Központban nyolc településről 96 játékos mérte össze a tudását.

Daróczi Erzsébet

A versenyen közel száz játékos vett részt

Fotó: Daróczi Erzsébet

A verseny Turi Sándor játékmester irányításával zajlott, aki szerint ez a létszám majdnem rekord. Karcagon nagyon kedvelik ezt a játékot, illetve népszerűsítik is különböző rendezvényeken. A mai legfiatalabb induló hétéves, a legidősebb 85 felé közeledik. 

– Az idősek körében népszerű ez a játék, mert agytorna. A kombinációs készség itt a legfontosabb. Elkezd az ember játszani, van húsz kő, amit teljesen más formába át lehet rendezni, de csak akkor működik, ha az ember az agyát használja, előre megtervezi a kombinációs sort, amiből az egyik követ átteszi a másikba egy perc alatt, így komoly szellemi képesség kell hozzá – hangsúlyozta a játékmester, aki szerint Karcagra felkészült játékosok érkeztek. Ez is jelzi, hogy a harmadik forduló közepén még hét ember esélyes a dobogós helyekre. A Rummikubok nyitnak a fia­talok felé is, már van négy-öt olyan település, ahol fiatalok is játszanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában