Szoljon podcast

2023.09.21. 17:25

A tavalyi győztes nem védte meg címét a különleges szolnoki megméretésen

A kerteket az iroda munkatársai lefotózták, a képeket pedig közzétették az interneten. A győztesekről a lakosok szavazatai döntöttek.

Kovács Berta

Forrai Anna Mária dupla díjnak örülhetett

Fotó: Nagy Balázs

Az Újvárosi Fejlesztési Iroda (UFI) idén immár harmadik alkalommal hirdette meg a Déli városrész legszebb kertje versenyt. A megmérettetés lezárult, a kategóriagyőztesek csütörtök délután vehették át jutalmukat az irodában tartott összejövetelen.

Dr. Molnár Beáta, az UFI-t működtető Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat elnöke elmondta, eleinte csak egy kategóriában lehetett indulni, de jelezték az itt élők, hogy haszonkerttel, illetve virágoskerttel is szeretnének pályázni, így az utóbbi években már három kategóriában hirdetnek eredményt.

– A programnak egyrészt az a célja, hogy közösséget kovácsoljunk, másrészt pedig azt a törekvést erősíti, hogy rendezettek legyenek a terület portái. Ezt virág-, illetve palántaosztással is elősegítjük – emelte ki az elnök.

Nevezni július 1. és augusztus 31. között lehetett. A kerteket az iroda munkatársai lefotózták, a képeket pedig közzétették az interneten. A győztesekről a lakosok szavazatai döntöttek.

A legszebb virágoskertért járó oklevelet és a támogatók jóvoltából egy vásárlási utalványt Koncz Jánosné vehette át
Fotó: Nagy Balázs

E kezdeményezést Molnár Iván, a terület önkormányzati képviselője is méltatta.

Nem mindegy, hogy néz ki valakinek a kertje, a háza előtti rész, sem a szomszédoknak, hogy mit látnak, se az ott élőknek, hogy milyen környezetbe lépnek ki a házból, szépségbe vagy gazba

– emelte ki.

Dr. Molnár Beáta hirdette ki az eredményt, elmondva, hogy a tavalyi győztes idén is gyönyörű kerttel pályázott, csak néhány szavazattal maradt le.

Ezúttal a legszebb virágoskertért járó oklevelet és a támogatók jóvoltából egy vásárlási utalványt Koncz Jánosné vehette át.

Egy személy több kategóriában is ringbe szállhatott. Így idén az a helyzet állt elő, hogy a kert és a haszonkert kategóriában legtöbb voksot kapott udvar tulajdonosa is ugyanaz a személy volt. Így Forrai Anna Mária dupla díjnak örülhetett.

Mint kiderült, egyik hölgy mögött sem áll nagy kertészeti, földművelői tapasztalat. Koncz Jánosné 21 évig bérházban élt, nemrég költözött ki a kertvárosi övezetben, Mária pedig, aki férjével közösen gondozza kis kertjüket, két éve települt át Budapestről Szolnokra családi házba. A kertészkedés viszont mindkettejük szívügye lett. 

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában