Remek szezon

2023.09.11. 10:30

A tiszapüspöki szabadstrandon jó időben egy pokrócnyi helyet sem lehetett találni

Remek szezont zárt idén Tiszapüspöki, az önkormányzat július 1-én nyitotta meg, és augusztus végén zárta a szabadstrandot, melynek partján jó időben szinte folyamatosan teltház volt.

Molnár-Révész Erika

Cseh Ferenc és kislánya, a három és fél éves Bogi élvezi folyópart adta lehetőségeket

Fotó: Mészáros János

– Szerencsésen, balesetmentesen zártuk a szezont. Sok tapasztalatot gyűjtöttünk ismét, a jelenleg közbeszerzés előtt álló pályázatunk kapcsán jól gondolkodtunk, amikor úgy döntöttünk, a biztonságot fokozó segédeszközökre fókuszálunk, mint a mélyvíz-jelölő és a hajókat kizáró bóják. 

Emellett meghosszabbítjuk majd a fürdőzésre kijelölt hely bójasorát is, a szakaszunkon gyakran felbukkanó nagy teljesítményű motorcsónakok és a jet-skik miatt – tájékoztatott Bander József polgármester. 

Hozzátette, a támogatásból a bóják beszerzése mellett a Tisza-parton meghosszabbítják a két lejárót, valamint egy kerékpárszerviz-szigetet, és különböző tájékoztató táblákat is telepítenek. A 200 milliós, turizmusfejlesztést célzó pályázatból átalakítják az Ördögszekér Környezetvédelmi Oktatóközpontot, emellett a Holt-Tiszán is végeznek majd munkálatokat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában