Összejövetel

2023.09.24. 16:30

Bajtársi napot tartottak Szolnokon az aktív honvédek és az obsitos katonák

A helikopterdandárnál zajló fejlesztésekről is beszámoltak a nyugállományúaknak.

Mészáros Géza

A jelenleg szolgáló katonák a nyugállományban lévőkkel fotózkodtak a szolnoki régiónapon

Forrás: Magyar Honvédség

Szolnok adott otthont a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) régiónapjának a közelmúltban – adta hírül a Magyar Honvédség. A szervezet kiemelt figyelmet fordít az aktív állomány és a nyugállományúak közötti kapcsolat megőrzésére és fejlesztésére. Ennek egyik formája a hagyományossá vált régiónap, melyet évente más-más helyszínen rendeznek meg. E rendezvényre ez év szeptemberében Szolnokon került sor.

A programsorozatok közepette a jászkunsági vármegyeszékhely két meghatározó katonai szervezetének, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár és az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár elöljárói tartottak előadásokat a nyugállományúak részére.

Az észak-magyarországi régió találkozójának előkészületeit a Magyar Repülők Bajtársi Egyesülete és a Kablay Lajos Repülő Bajtársi Egyesület vállalta, a szolnoki helyőrségben települt katonai szervezetek támogatásával. A régiónap témájául ezúttal az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál zajló jelentős szervezeti és technikai fejlesztések, átalakítások szolgáltak – számolt be az eseményről a Magyar Honvédség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában