Galériával

2023.09.19. 18:23

Családok, baráti társaságok kedvelt programjává vált a Bringás reggeli Szolnokon

Hangulatos zene, nagy nevetések közepette töltötték kedden a korai reggeli órákat a Kossuth térre érkezők. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az önkormányzat által szervezett Bringás reggeli Szolnokon is.

Pakainé Pusztai Nóra

Sokan ellátogattak az eseményre

Fotó: Mészáros János

– Anya! Máskor is jövünk? – kiabált a Kossuth tér egyik feléből a másikba egy nyolcév körüli kisfiú, miközben a Bringás reggelin kapott kakaóscsigát majszolta. Immár kilencedik alkalommal szervezte meg az önkormányzat a kerékpározás népszerűsítését célzó programot.

A szolnoki Vékony család fél nyolc körül három kisgyermekekkel kerekezett be a térre. 

Most vagyunk itt először, de nagyon jó a hangulat. Sikerült reggel időben elkészülni, így azt gondoltuk megnézzük, milyen a Bringás reggeli. Egyébként is sokat kerékpározunk, mert nemcsak egészséges, de a környezetünket is óvjuk ezzel a közlekedési formával és erről a gyerekekkel is sokat beszélünk

 – mondta Vágó Anita, az édesanya.

Miközben a fiatalabb generáció a választott kakaós csigát vagy éppen a lekváros buktát fogyasztotta a lépcsőn ülve, a reggeliért sorakozók hosszú sorba rendeződtek. Immár kilencedik alkalommal vendégelte meg az önkormányzat a kerékpárral érkezőket a Szolnoki Kossuth téren. Fél héttől fél kilencig lehetett választani a finomságok közül.

Szolnokon és környékén több mint ötven kilométer kerékpárutat építettünk az elmúlt években, ezzel is segítve a biciklisek közlekedését

 – mondta Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő. Hozzátette: kedden reggel több mint ötszázan bicikliztek a Kossuth tér felé.

Az asztaloknál baráti társaságok, családok beszélgettek, miközben a friss péksüteményeket fogyasztották és a kávét szürcsölték.

Juhász Balázs is a munkatársaival érkezett a Bringás reggelire.

– Van közöttünk, aki első alkalommal csatlakozott, én például eddig mindig eljöttem. A mindennapokban is kerékpárral indulok munkába a Kertvárosból, így nem kell a dugóban ülnöm. A rendezvény viszont szerintem jó alkalom arra, hogy olyanok is biciklire pattanjanak, akik egyébként kevesebbet használják azt – fogalmazott a fiatalember.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában