Fejlesztés

2023.09.10. 08:00

Egyre korszerűbb a tenyői közkonyha, az új eszközök és bútorok már megérkeztek

Új eszközökkel és bútorokkal szerelték fel nemrég Tiszatenyő 800 adagos önkormányzati működtetésű konyháját, ahol a helyi általános iskolások is étkeznek. A fejlesztésre a TOP Plusz pályázatán nyert forrást a település.

Molnár-Révész Erika

A konyha ebédlője is megszépült, az új asztalokat Orsós Jánosné teríti meg éppen az általános iskolások számára

Fotó: Mészáros János

A napokban megérkeztek az új felszerelések Tiszatenyő közkonyhájába. Az ebédlőbe, ahol a tenyői általános iskolás gyerekek is étkeznek, asztalokat, székeket, új evőeszközöket, tányérokat, a konyhába pedig edényeket, az anyagmozgatást megkönnyítő gépeket, valamint egy nagyobb üstöt, sütőt szerzett be az önkormányzat. 

– Tavaly decemberben nyertünk közel 100 millió forintot, a Terület-és Települési Program Plusz pályázatán szociális étkeztetésünk fejlesztésére. A támogatást három nagyobb fejlesztésre osztottuk fel, ez, az eszközbeszerzés volt az első, mintegy 30 millió forintból. A második ütemben lecseréljük a két, 20 éves ételkiszállító járművünket, a harmadik ütemben pedig napelemes rendszert telepítünk, melynek célja a működési költségek csökkentése – tájékoztatott Mező József polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában