Gyérítés

2023.09.12. 10:00

Ismét irtják a rékasi vérszívókat

Földi úton történű szúnyoggyérítést tartanak szeptember 13-án, szerdán a napnyugta utáni órákban Zagyvarékason. Kedvezőtlen idő esetén a csípős rovarok ritkítását egy nappal később ejtik meg.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A kifejlett szúnyogok ellen platós gépjárműre szerelt permetező berendezésekkel védekeznek a falu belterületén. A készítményt alacsony dózisban juttatják ki az esti és éjszakai órákban, így a méhekre, beporzókra nem jelen veszélyt, ahogy az emberre és melegvérű állatokra sem. A hatóanyag egyébként néhány óra alatt lebomlik.

Ennek ellenére a lakosságnak azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a kint szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtsék össze, vagy takarják le.

A beavatkozás idejére és az azt követő 1 órában ajánlott az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket használaton kívül helyezni A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt javasolt megmosni. A kezelést végző jármű közvetlen közelében ne tartózkodjon senki!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában