Testületi ülés

2023.09.25. 19:00

Nem vált fenntartót a jászberényi Szent József gimnázium

A helyi költségvetés első félévének alakulásáról és a Szent József gimnázium tulajdonjogának átadásáról is egyeztettek a képviselők a jászberényi önkormányzat szerdai ülésén.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A minap tartotta nyílt ülését Jászberény önkormányzata. A városháza grémiuma tájékoztatót hallhatott egyebek mellett a képviselő-testület két ülése között történt eseményekről. Tamás Zoltán önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) a témában felvetette, hogy augusztus 22-én dr. Ternyák Csaba egri érsekkel egyeztetett a városvezetés a Szent József katolikus iskola tulajdonjogának átadásáról, melyet az Egri Egyházmegye kért.

A képviselő arra kereste a választ, hogy zajlik-e még a kapcsolattartás az önkormányzat és az egyház között az iskola ügyében.

Budai Lóránt polgármester elmondta: minden évben van egy, az érseki palotában megrendezett esemény, ahová meghívást kapnak azon települések vezetői, ahol az Egri Egyházmegyének oktatási intézményei vannak. Ide tartozik Jászberény is.

Ezen az eseményen időpontot kértem érsek úrtól, hogy részletesen beszéljünk a Jászberényt érintő ügyekről. Arról tájékoztattuk, hogy a képviselő-testület egyelőre nem kívánja átadni a Szent József iskola tulajdonjogát. Ő ezt nem tekintette barátságtalan lépésnek, sőt megköszönte, hogy személyesen mondtuk el ezt neki

– fogalmazott a városvezető.

A testület később az önkormányzat ez évi gazdálkodásának első félévi mutatóit tárgyalta meg. Elhangzott, a működési oldalon az látszik, hogy a kiadások eddig a várakozásoknak megfelelően teljesültek. A bevételi oldalon – helyi adók tekintetében – túlteljesített a város. A fejlesztési célú feladatok esetében pedig elmondható, hogy az önkormányzat likviditása biztosított, költségvetési korrekcióra várhatóan nem lesz szükség.

Bódis Béla önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) felszólalásában arra kérdezett rá, hogy a város le tudja-e zárni a 2023-ra tervezett fejlesztéseket, avagy lesz-e amit a jövő évre kell majd átvinni.

Balogh Béla alpolgármester úgy reagált, hogy e téren meg kell különböztetni a pénzügyi évet és a gazdasági folyamatok alakulását.

– Az esztendő második felében elindult beruházások várhatóan nem érnek véget idén – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában