Perre is mehetnek

2023.09.20. 06:55

Szolnok tartozása miatt nem javítja meg a hangos utastájékoztatót a Volánbusz?

A jelek szerint a Volánbusz nem hajlandó tovább „saját zsebből” finanszírozni Szolnok helyi közösségi közlekedésének fenntartását.

Mészáros Géza

Meddig nem működik a „hangosbeszélős” utastájékoztató a Baross úti autóbusz-megállóban?

Fotó: Mészáros Géza

„Nem működik a szolnoki Baross úti autóbusz-megállóhely „beszélő” utastájékoztató rendszere” című írásunkban számoltunk be a minap az egyik belvárosi intelligens menetrend-tábla meghibásodásáról. Olvasói felvetésre igyekeztünk utánajárni, hogy a hónapok óta nem üzemelő utastájékoztató szóra bírása, megjavítása kinek lenne a feladata.

A válaszokért egyrészt a Volánbusz Zrt. kommunikációs-, másrészt a városháza sajtóosztályához fordultunk. 

Mindkét fél azt közölte, a Baross úti autóbuszváró hangos utastájékoztatója meghibásodásával, javításával kapcsolatosan folyamatban vannak az egyeztetések.

Nos, a válaszok tartalmával így nem sokra mentünk, ezért is folytattuk az érdeklődést az ügyben. Újabb megkeresésünkre a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatóságáról kaptunk információt.

„A 8+1 helyszínre telepített utastájékoztató oszlopon megjelenő és elhangzó információkhoz szükséges adatokat az autóbuszokra felszerelt, úgynevezett járműfedélzeti eszközök biztosítják. A 2008-as évi telepítés óta elavult járműfedélzeti eszközökkel a megállóhelyi dinamikus utastájékoztatás már nem biztosítható, tekintettel arra, hogy az elromlott készülékeket jellemzően alkatrész hiányában nem lehet javítani. A rendszer működtetéséhez a járműfedélzeti és a megállóhelyi eszközök cseréjére lenne szükség, mely százmilliós nagyságrendű beruházást jelentene. Társaságunk – mint szolgáltató – ilyen volumenű fejlesztésről saját hatáskörben, a megrendelő jóváhagyása nélkül nem dönthet” – zárta közleményét a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A válaszból nem pontosan derül ki, hogy mit is jelent a javítás kapcsán a „folyamatos egyeztetés” kifejezés a két fél között. Azonban, akik követik a szolnoki közgyűlés soros üléseit, azok érthetik a jelenlegi ügy hátterét.

Az ez év tavaszán zajló plénumon elhangzott, miszerint Szolnok közel 1,8 milliárd forintos Volán-adósságot görget maga előtt. 

A jelek szerint a Volánbusz nem hajlandó tovább „saját zsebből” finanszírozni Szolnok helyi közösségi közlekedésének fenntartását. 

Ráadásul a közlekedési vállalat a szolnoki önkormányzat által, a 2019 januárja és 2022 decembere között felhalmozott, mindösszesen 1,8 milliárdos elismert adósságot peres úton kívánja behajtani, erről a magyarbusz.info is beszámolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában