Törökszentmiklós

2023.09.28. 19:00

Várják az ajánlásokat a városi elismerésekre

Az intézmények, a civil szervezetek és a lakosság idén is benyújthatja javaslatait arról, kik kapják 2023-ban a törökszentmiklósi városi kitüntetéseket.

Turcsányi János

A törökszentmiklósi városházának épülete

Forrás: torokszentmiklos.hu

A „Törökszentmiklós Város Díszpolgára” és a Tiszteletbeli díszpolgári cím, a „Pro Urbe Törökszentmiklós” díj, valamint a „ Posztumusz Pro Urbe Törökszentmiklós” díj, illetve a „Törökszentmiklósért Emlékérem” adományozására vonatkozó javaslatokat minden évben október 20-ig lehet benyújtani a település polgármesteréhez. A díszpolgári címről kiállított díszoklevelet, a Pro Urbe díjat, valamint a Törökszentmiklósért Emlékérmet a Város Napján ünnepélyes keretek között adják át.

A képviselő-testület Közművelődési Díjat, szakmai elismerést alapított azon személyek, közösségek részére, akik a város közművelődésében, kulturális életében tartósan kiemelkedő eredményt értek el és kitűntek a közéletben való aktív részvételükkel, társadalmi aktivitásukkal. Az évente egyszer adományozható elismerésre javaslatot tehet a képviselő-testület szakmai bizottsága, a szakmához kapcsolódó intézmény, szakmai munkaközösség, civil szervezet vagy legalább három települési képviselő, legkésőbb november 30-ig. 

A kitüntetés odaítéléséről- a polgármester előterjesztése alapján- a képviselő-testület dönt. A díjat a polgármester ünnepélyes keretek között adja át a Magyar Kultúra Napján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában