Országos program

2023.10.10. 17:30

A szolnoki kertvárosi ovisok ismét szívükbe zárták az állatokat

Tematikus állatvédelmi programot tartottak a szolnoki Kertvárosi Óvodában.

Rimóczi Ágnes

Az állatotthonnak gyűjtöttek az ovisok

Forrás: Kertvárosi Óvoda Facebook-oldala

A szolnoki Kertvárosi Óvodában a kicsik és nagyok is egyaránt szívükön viselik az állatok sorsát. Telente lelkesen etetik a madarakat, ha kell fiókákat mentenek, s a legkisebbek természetesen megállíthatatlanul számolják a pókokat, bogarakat is. Az intézmény büszkén viseli az Állatbarát óvoda címet is, melynek megfelelve az ovisok, a pedagógusok és szülők rendszeresen támogatják a menhelyen élő állatokat is.

Az elmúlt napokban egy tematikus, országos állatvédelmi programban is részt vettek, több „feladatot is teljesítettek” a témában. 

– Egyik nap egy titkos projektet teljesítettünk, az Állatbarát Óvoda logóját kellett megformáznunk, melyről drónos felvétel is készült. Aztán kutyaterápiás foglalkozáson is részünk volt, amit nagyon élveztünk mindannyian, a gyerekek, de a pedagógusok is. S hagyományainkhoz hűen idén is ellátogattunk a tószegi lovastanyára, ahol megint rengeteg élményt gyűjtöttünk – számolt be a témahét programjairól Balázsné Fehér Anikó. 

Megformálták az Állatbarát Óvoda logóját is
Forrás: Kertvárosi Óvoda Facebook-oldala

Az óvodavezető hozzátette: adománygyűjtést is szerveztek a Szolnoki Városi Állatotthon Alapítvány részére. 

– Az alapítvány programhét zárásaként vitték el az összegyűjtött állateledeleket. Ígéretet kaptunk, hogy a nagyobb gyerekekkel kilátogathatunk a menhelyre, ahol bepillantást nyerhetünk az ott élő állatok életébe – tette hozzá az óvodavezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában