Program

2023.10.14. 06:55

Jó hangulatban telt a szüreti délután az öcsödi tájházban

Befűtötték a kemencét, darálták és préselték a szőlőt a Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület tagjai az öcsödi Körös Tájház udvarán a minap. A friss must mellett jó borok is kerültek a pohárba, a hangulatot vidám történetek, az énekkar szüreti dalai és beszélgetések színesítették.

Pakainé Pusztai Nóra

Az egyesületi tagok a tájház udvarán termett szőlőből is mustot facsartak

Forrás: Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület közösségi oldala

Szüretre hívták a Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület tagjait a Körös Tájházba. Az udvar finom illatokkal, jó beszélgetésekkel telt meg a minap.

Ahogy az egyesület közösségi oldalán írják, a férfiak a szőlőt darálták és préselték, míg az asszonyok a konyhában szorgoskodtak. A zsíros kenyér mellett a kemencét is befűtötték, most éppen sült tök készült benne.

– Alig vártuk, hogy lecsurogjon az első kancsó must, mindenkinek nagyon ízlett a - részben tájházunk kertjében szüretelt-, piros és fehér szőlőből készült finom, zamatos szőlőlé – tudtuk meg Pasztelyákné Izbéki Róza egyesületi elnöktől.

Hozzátette: mint minden rendezvényükre, az asszonyok most is finomabbnál-finomabb süteményekkel érkeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában