Szoljon podcast

2023.10.13. 18:30

Megünnepelték a Fehér Bot Napját Szolnokon

A vármegyei látássérült szervezet minden évben műsoros rendezvényt szervez a jeles alkalomból.

Kovács Berta

Iskolások is felléptek a rendezvényen

Fotó: Nagy Balázs

Idén is megünnepelte a Fehér Bot Napját a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Egyesülete. A jeles nap alkalmából a Verseghy Ferenc Könyvtárban rendeztek kulturális programokkal színesített összejövetelt pénteken.

A fehér bot a látássérültek hagyományos, közlekedést segítő eszköze, egyben a jelképe e nemzetközi napnak is, melynek célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a vakok és gyengénlátók sajátos helyzetére. Az eseményre viszont nem csak bottal, de vakvezető kutyával is érkeztek érdeklődők.

Ellátogatott hozzájuk Tamásiból egy látássérült alkotó, Horenka Erika, aki Kyra Angie írói nevén már magáénak tudhat két megjelent könyvet, az elsőből felolvastak egy részletet, az alkotó pedig verseiből szavalt.

A Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kiemelt figyelmet fordítanak a szociális érzékenyítésre, a rendezvényen pedig harmadikos és ötödikes gyerekek mondták el, mit gondolnak erről a jeles napról, valamint dalos számokat adtak elé.

A Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskolában együttese, a Baross Band is zenélt.

Ünnep lévén a résztvevők megvendégelése sem maradhatott el.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában