Könyvtári programok

2023.10.30. 15:30

Mesekuckóba csábították a gyerekeket Rákóczifalván

Szórakoztató programokkal készült a könyvtár az őszi szünetre.

Kovács Berta

Sok érdeklődőt vonzott a papírszínházas felolvasás

Forrás: Beküldött fotó

Játékos Mesekuckó elnevezéssel különböző foglalkozásokkal várták hétfő délelőtt a falvai gyermekeket szüleikkel együtt a városi könyvtárba. Farkasné Jakab Krisztina könyvtárvezető elárulta, a programokra nagyon sokan eljöttek az őszi szünetnek köszönhetően, így alig fértek el a Varsány Közösségi Házban működő bibliotékában a kicsik és szüleik. Végül azt a megoldást választották, hogy a papírszínházas meseolvasást a könyvtár kis oldaltermében tartják meg, a kézműves foglalkozásokat pedig felköltöztették az aulába.

A gyerekek egyébként festhettek tököket a Halloween kapcsán, készíthettek szellemeket, volt almanyomda, társasjátékozás és „pókfutam” is. A játékkínálatot úgy állították össze, hogy azok a szórakozás biztosításán túl fejlesszék a gyerekek finommotorikáját, szem-kéz koordinációjukat, de a memóriát és a beszédet is. A foglalkozásokat kicsik-nagyok egyaránt élvezték.

A könyvtárvezetőtől megtudtuk, sok szülő már érdeklődött a következő hasonló alkalom felől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában