Probléma

2023.11.03. 09:30

A jászkunsági gazdák is segítséget kapnak a pocokinvázió elleni küzdelemben

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kérésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a korábbinál húsz százalékkal nagyobb mennyiség kihelyezését engedi a védekezésre használható készítményekből.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Segíti a gazdákat a pocokinvázió elleni küzdelemben, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kérésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a korábbinál 20 százalékkal nagyobb mennyiség kihelyezését engedi a védekezésre használható készítményekből – közölte a NAK csütörtökön.

A rácsálók főképp a déli országrészben, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében szaporodtak el nagyon, de északi irányba is egyre jobban terjeszkedtek.

A mezei pocok számtalan növényt tönkretesz, ezért veszélyes kártevő, de az élővilág védelme érdekében tilos az általuk lakott területek felületi kezelése. A Nébih korábbi közleménye szerint az ellenük használható rágcsálóirtók emberre ugyancsak veszélyesek lehetnek, ezért továbbra is csak a pockok járataiba lehet azokat kihelyezni – tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal csütörtökön.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában