Takarékosság

2023.11.11. 19:40

A lehullott gallyakat is hasznosítják Tiszajenőn

Tiszajenőn összegyűjtik a kivágott veszélyes fákat és mindenféle ágakat is, ebből a faanyagból támogatni tudják, ha valaki télen váratlanul megszorul.

Kovács Berta

Virág József polgármester a betárazott faanyagot mutatja, elmondta, keresik a maradék faanyag egyéb hasznosítási lehetőségeit is, többek között felkínálják olyannak, aki darálva hasznát veszi és el is tudja szállítani

Fotó: Illusztrációfotó/Mészáros János

A településen takarékosan bánnak a faanyaggal. A letört ágakat, gallyakat, területek karbantartása során lenyesett ágakat összegyűjtik az civil ház mögötti önkormányzati területen. A közterületeken található veszélyes fákat kivágják, ám az a faanyag sem megy veszendőbe, hanem azt is bevételezik, mint önkormányzati tűzifa. Szociális tüzelőre is pályáznak természetesen, a fa meg is érkezett, így van mivel támogatni a rászorulókat. 

Azonban, ha valaki a télen váratlanul kerül nehéz anyagi helyzetbe és nem tud fűtőanyagot vásárolni, a betárazott faanyagból kap afféle rendkívüli segítség gyanánt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában