Szemétszedés

2023.11.12. 15:20

Egy fél fürdőszoba-berendezés lapult a Holt-Tisza-parti bokrok alatt – galériával

Szemétszedést szervezett a Szolnoki ZöldErő vasárnap délelőttre. A csapat és a hozzájuk csatlakozó önkéntesek ezúttal a Holt-Tisza-part környékén gyűjtötték össze az erdőbe, vízpartra nem illő, eldobált hulladékokat.

Rimóczi Ágnes

Sokan kivették részüket a munkából

Fotó: Kiss János

Hiányzott már, szemétszedésre fel! Ezzel a felkiáltással indultak útnak a Holt-Tisza-parti városrészben azok a környezetvédő aktivisták, akik szemétszedésre gyűltek össze vasárnap délelőtt. A Szolnoki ZöldErő invitálta az érdeklődőket újbóli környezetszépítésre, felhívásukra sokan csatlakoztak a csoport tagjaihoz. A szombati esőzés után nedves, sáros volt a vízpart és az erdős terület, de ez nem szegte kedvét a mintegy húsz önkéntesnek, kicsik és nagyok kilométereken át tisztították a területet. Végig a Holt-Tisza partján, a 4-es főút alatti részen, a „nagy kanyar” alatt, aztán vissza a Vízpart körút mentén négyzetméterről négyzetméterre végig pásztázták a füves árkokat, bokrokat, fák tövét és gyűjtötték azt, ami nem odavaló.

Az elején úgy tűnt, tisztább a terület, mint szokott, aztán voltak olyan részek, ahol mégis akadt jócskán, amit a zsákokba lehetett pakolni. A PET-palackokon, fém dobozokon már meg sem lepődtek a szemétszedők, de már a bokrok alá rejtett autógumik és festékes dobozok láttán sem csodálkoztak. Útközben aztán találtak még műanyaghintát, vécétartályt és -ülőkét, de akadt zuhanykabindarab is és szétszakadt traktorgumi is. Amit csak bírtak, mindent összegyűjtöttek a lelkes önkéntesek. A kupacokba rakott szeméthalmokat – egyeztetés alapján – az NHSZ munkatársai szállítják majd el.

Ahogy tagjaitól megtudtuk, a Szolnoki ZöldErő a téli időszakban mindenképpen szervez még újabb szemétszedő akciót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában