Zenés est

2023.11.02. 11:56

Egzotikus hangzású koncertre várják a zeneszeretőket Miklóson

Esraj, guzheng, baglama, swarmandal tanpura, lant – ezen keleti hangszerek mindegyikén játszik a törökszentmiklósi születésű Szabó Sándor. Hogy hogyan, meghallgathatja az, aki részt vesz az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban tartott koncertjére.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Különleges hangzású és hangulatú koncertre várja az érdeklődőket november 16-án, este 18 órára az Ipolyi Arnold Közművelődési Központ. Az előadó a törökszentmiklósi születésű Szabó Sándor gitáros, zeneszerző, hangmérnök, zenekutató és a Nemzetközi Akusztikus Gitárzenei Fesztivál szervezője lesz, aki eddigi pályafutása során megfordult a világ számos pontján. Európa szinte minden országában fellépett, de Ausztrália, Japán, Korea, India, Közép-Ázsia, Kanada, Venezuela és az USA sem maradt ki turnéiból.

Szabó Sándor gitáros zeneszerzőként tett szert nemzetközi elismertségre, de előadóművészi karrierje mellett, mint egy zenei régész évtizedek óta kutatja keleti őseink feltételezett klasszikus zenéjét. Ennek eredményeként az elmúlt 2 évben főleg keleti hangzású koncertjeit hallhatjuk, ahol különféle keleti hangszereken – ilyen például esraj, guzheng, baglama, swarmandal tampura, lant– játszik. A törökszentmiklósi koncerten partnere ezúttal is Major Balázs lesz, aki a művészt egzotikus ütőhangszereken kíséri majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában