Probléma

2023.11.03. 13:11

Elfogytak az orvosok, hétfőtől megszűnik az urológiai osztály a szolnoki Hetényiben

A járóbeteg szakrendelés és az egynapos sebészet továbbra is igénybe vehető Szolnokon, de a nagyobb urológiai műtéteket Debrecenben, valamint Budapesten végzik majd el hétfőtől.

Molnár-Révész Erika

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet épülete

Fotó: Nagy Balázs

Orvoshiány miatt november 6-tól megszűnik az urológiai fekvőbeteg osztály a szolnoki Hetényi Géza Kórházban.

– Az osztályon dolgozó orvosok közül családi okok, illetve nyugdíjazás miatt többen távoznak. Fontos azonban, hogy a változás nem jelenti az urológiai ellátás teljes megszűnését a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben. A szakrendeléseket továbbra is minden munkanapon biztosítjuk mind a szakrendelőben, mind a régi kórházi ambulancián. Emellett egynapos sebészeti műtétekre is lehetőség nyílik csakúgy, mint eddig – hangsúlyozta dr. Kudrjavcev Anatolij, a kórház orvosigazgatója. Hozzátette, a korszerű technikai feltételek mellett mostanáig is el lehetett végezni a beavatkozások egy részét az egynapos sebészet keretei között, ezekre így a korábbinál is nagyobb hangsúlyt fektet az intézmény. 

– A többi fekvőbeteg páciens ellátására a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ által kijelölt kórházakban, jelen esetben várhatóan a budapesti és debreceni klinikán kerül sor. A kórház vezetősége az elmúlt időszakban komoly erőfeszítéseket tett a távozó orvosok pótlására és a továbbiakban is keressük a lehetőségeket annak érdekében, hogy a későbbiekben újra biztosítani tudjuk a fekvőbeteg ellátást az urológiai panaszokkal érkező betegek számára – hangsúlyozta az orvosigazgató. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában