Nemzetközi projekt

2023.11.19. 12:30

Európai diáktársaikat köszöntik karácsony alkalmából a szolnoki kassaisok

Díszeket és egy kis bemutatkozást küldtek a szolnoki kassai diákok külföldre. A nemzetközi projekt keretében készült csomagok Európa több országába is elutaztak.

Rimóczi Ágnes

A csomagok már „útra keltek”

Forrás: Beküldött fotó

A Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola már harmadik alkalommal vesz részt egy nemzetközi projektben, Szolnok angliai testvérvárosa, Durham szervezésében. A program keretében a gyerek országukat, városukat, iskolájukat mutatják be külföldi diákoknak.

– Az European Christmas Tree Decoration Exchange 2023. elnevezésű projektben több, mint 300 európai város iskolásai vesznek részt. A diákok készítenek karácsonyfadíszt és egy kis bemutatót a saját országukról, városukról, iskolájukról, valamint karácsonyi szokásaikról. Mi 23 európai város iskolái számára állítottunk össze egy kis csomagokat, amelyek már úton is vannak Angliába, Görögországba, Spanyolországba, Portugáliába, Olaszországba, Franciaországba, Szlovéniába, Litvániába, Horvátországba, Romániába és Ausztrába – számoltak be a projektről az iskola közösségi oldalán. 

A csomagocskákat, díszeket ezúttal a 4. osztályos tanulók készítették nagy szeretettel. Kiderült: a kassaisok is izgatottan várják külföldről a csomagokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában