Elismerés

2023.11.13. 12:00

Év elején ismét átadják az Értékteremtő Közösségekért díjat a Jászkunságban

Vármegyénk civil szervezeteit, személyeket is javasolhatunk a díjra, első alkalommal mindkét elismerést szűkebb hazánkba került.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Jövő év elején ismét átadják az Értékteremtő Közösségekért díjat.

Az országos hatáskörű miniszteri elismerés egy természetes személy és egy civil szervezet részére adományozható, kiemelkedő értékteremtő, értékmegőrző tevékenysége, a civil közösség érdekében kifejtett példaértékű munkássága alapján. Az első alkalommal 2020-ban kiosztott emlékérmet, az adományozást igazoló oklevelet, valamint pénzjutalmat vármegyénkbeliek vehették át: a zagyvarékasi Életjel Mentőkutyás Kutatóegység és dr. Nagyné Varga Ilona, a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Közalapítványa igazgatója.

A 2024-es év díjainak odaítélésére bárki tehet javaslatot, az ajánlásokat november 24-én éjfélig lehet megküldeni a [email protected] címre, kizárólag elektronikus formában, a kormany.hu portálról, illetve a vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központot működtető Contact Mksz (contactmksz.hu) weboldaláról letölthető mellékletek – előterjesztés, nyilatkozat, szakmai életút – csatolásával.

A beérkező javaslatokat a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár által vezetett bíráló bizottság véleményezi, rangsorolja és tesz ajánlást a Miniszterelnökséget vezető miniszternek az adományozásra.

A díjakat február 1-én, a Civilek Napja alkalmából tartandó rendezvényen adják át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában