Segítség

2023.11.20. 16:30

Harmincezer forinttal támogatják a nyugdíjas kunszentmártoniakat

A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött az egyszeri rezsitámogatásról Kunszentmártonban. A feltételekről a település közösségi oldalán Wenner-Várkonyi Attila polgármester tájékoztatta a lakosságot.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Megalkotta a tiszazugi város képviselő-testülete az egyszeri rezsitámogatásról szóló rendeletet. Tavaly már egyszer döntöttek a témában, akkor harmincezer forintot igényelhettek a meghatározott feltételeknek megfelelő nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők. Wenner-Várkonyi Attila polgármester a város közösségi oldalán közzétett videóban arról számolt be, hogy a tavaly meghozott rendelettel több mint 200 kunszentmártoninak tudtak segíteni. A rezsitámogatásra 7 millió forintot költöttek.

A város vezetője a feltételeket is részletezte, kitérve az egy főre jutó jövedelemre, melyet egyedülállók esetén 162400 forintban, míg kéttagú háztartás esetén 136800 forintban határoztak meg. A megítélhető összeget idén is harmincezer forint. A kérvényeket  november 1 és december 15 között lehet benyújtani, az elbírálás folyamatos.

– Szeretnénk a támogatást még idén kifizetni. Az összeget a kérelmezőnek készpénzben vagy átutalással folyósítjuk – emelte ki Wenner-Várkonyi Attila, aki a benyújtandó dokumentumokról is szólt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában