Tanfolyam

2023.11.05. 09:30

Honvédelmi alapismereteket tanító pedagógusok ültek „iskolapadba” Szolnokon

A napokban a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár adott otthont annak a kéthetes képzésnek, melyet a Honvéd Kadét Programban részt vevő oktatási intézmények pedagógusai részére szerveztek. Az eseményről a dandár számolt be hivatalos közösségi oldalán.

Mészáros Géza

A Honvéd Kadét Programban résztvevő oktatási intézmények pedagógusai a szolnoki képzésen

Fotó: Angyalosi Andrea főtörzsőrmester

Pedagógusok ültek „iskolapadba”. A program célja, hogy a jelenlévők elsajátítsák a honvédelmi alapismeretek tantárgy tanításához szükséges elméleti, gyakorlati és módszertani ismereteket. A felkészítés során a pedagógusok olyan alaposan megismerik a hadtörténelem, a lőelmélet, a haditechnikai ismeretek, az egészségügyi ismeretek, a térkép- és tereptan, az általános katonai ismeretek és a hadijog alapjait, hogy maguk is taníthatják ezeket a témaköröket.

A szakmai felkészítés időtartama alatt a résztvevők a Magyar Honvédség állományából kijelölt mentorok segítségével készültek fel az elméleti és gyakorlati elemeket is tartalmazó záróvizsgára. A sikeres vizsgák után Bánhidy Vajk, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi nevelési főosztályának vezetője gratulált a pedagógusoknak – tájékoztatott a dandár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában