Hadgyakorlat

2023.11.11. 06:55

Katonai teherautók vonultak fel Tiszaroffnál: látványos fotókon mutatjuk meg a pontonhíd építését – galériával

Évtizedek óta nem látott, komoly hadgyakorlat zajlik jelenleg hazánkban. Ennek részeként építenek fel egy pontonhidat a Tiszán a honvédség műszaki ezredének egyenruhásai.

Mészáros Géza

Nagy erőkkel vonult fel a honvédség műszaki ezrede Tiszaroffnál

Forrás: Magyar Honvédség

Az Adaptive Hussars 23 többnemzeti gyakorlat részben a Tiszán, Tiszaroff térségében zajlik – számolt be erről hírportálunknak a Magyar Honvédség.

Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred is részt vesz ugyanis a hadgyakorlaton.  Az ezred katonáinak fő feladata a manővererők műszaki támogatása. Az alakulat hídépítő zászlóalja a napokban átcsoportosítást hajtott végre Tiszaroff térségébe, ahol a következő napokban hídátkelő helyet rendez be és üzemeltet. A pontonhíd-szállító Kraz típusú katonai teherjárművek már elindultak Tiszaroff felé...

Nem ez az egyetlen említésre méltó történés mostanában a honvédség háza táján: a hét elején nagy volt a forgalom a szolnoki katonai helyőrségben. Miközben hétfőn megérkezett a bázisra két újabb Airbus H225M típusú forgószárnyas, mellyel négyre nőtt 2025-ös év végéig tizenhat darabosra tervezett flotta, ugyanezen a napon két Zlin-242 típusú kiképző repülőgép, öt H145M többcélú katonai helikopter, illetve egy AS350-es helikopter települt át Pápára a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandártól az Adaptive Hussars 23 többnemzeti gyakorlat előkészítő fázisában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában