Fásítás

2023.11.20. 15:30

Közel száz facsemetét ültettek el Szolnokon

A fásítási program keretében megérkeztek a facsemeték Szolnokra, melyet az illetékesek már el is ültettek a város különböző pontjain.

Rimóczi Ágnes

Megérkeztek és földbe is kerültek a fák Szolnokon

Forrás: Szolnoki Városüzemeltetési Kft./Facebook

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. folyamatosan végzi az őszi karbantartási munkákat a vármegyeszékhelyen. A társaság mindezek mellett fásítási programot is megvalósított.

– Újabb kamionnyi fa érkezett a telephelyünkre, így már közel 100 (!) „csemete” várja, hogy közterületre kerüljön az őszi fásítási programban. A héten elkezdjük az ültetésüket városszerte – tették közzé múlt hét elején a társaság közösségi oldalán az illetékesek.

Forrás: Szolnoki Városüzemeltetési Kft./Facebook

A facsemetéket az elmúlt napokban a társaság munkatársai már el is ültették.

– Egészen pontosan 92 darab fa került földbe városszerte. Jó hír, hogy sok fafajtát kaptunk – mondták el érdeklődésünkre a társaság sajtóosztályán. Eszerint ezüst hárs, piros virágú vadgesztenye, keleti ostorfa, keskenylevelű kőris, gömb-, hibrid-, korai- és mezei juhar, kínai díszkörte, oszlopos- és sárgalevelű lepényfa, valamint oszlopos csörgőfa fajták nőhetnek, erősödhetnek a szolnoki utcák mentén, tereken.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában