Fejlesztés

2023.11.24. 13:30

Külterületen kezdődött el az útfelújítás Újszászon

Elkezdődött a Hunyadi út felújítása Újszászon. A fejlesztés pályázati támogatásból valósul meg.

Rimóczi Ágnes

Fokozott figyelmet kérnek az érintett útszakaszon

Forrás: Dobozi Róbert/Facebook

Ahogy korábban hírportálunkon is beszámoltunk: pályázaton nyert támogatást az újszászi önkormányzat a Hunyadi út felújítására. A beruházás a napokban el is kezdődött.

– Az első ütemben a helységnév jelző tábla és a Jász út közötti szakaszon (lakott területen kívül) zajlanak munkálatok. Az előkészítő munkálatok (szegélyépítés, kátyúzás stb.) félpályás útlezárás mellett folynak, az aszfaltozás ideje alatt pedig teljes útzár lép életbe. A munkálatok ideje alatt a területen munkások és munkagépek jelenlétére kell számítani – hívta fel a figyelmet a városvezető közösségi oldalán a témával kapcsolatban.

Dobozi Róbert hozzátette: második ütem, melynek keretében a Hunyadi utat a helységnév jelző táblától a Kossuth Lajos útig újítják fel, várhatóan a jövő év elején indul az időjárás függvényében.

– A teljes felújítás tervezetten 2024 első félévében készül el. Kérem, fokozott óvatossággal közlekedjenek az érintett területen – hangsúlyozta Dobozi Róbert.

A közel kétszázmillió forint összegű, 100 százalékos vissza nem térítendő támogatás segítségével a település egyik legnagyobb forgalmú és közlekedés szempontjából egyik legveszélyesebb útszakasza újul meg. Ahogy a projektről szóló sajtóközleményben olvasható: a Hunyadi út és folytatásában a Szabadság téri út egy részének burkolatcseréje mellett elkészül a 0+620 és 0+650 km szelvény környezetében lévő buszmegálló párok korszerűsítése kiemelt szegélyes peronnal, illetve térburkolatú akadálymentes gyalogjárda kapcsolattal. Az 1+315.55 kilométer szelvényben kijelölt gyalogos átkelőhelyet festenek fel mindkét oldalon akadálymentes gyalogjárda kapcsolattal, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky úti csatlakozásnál kiemelt szegéllyel ellátott elválasztó szigetet építenek ki. A Hunyadi út 3122-es jelű Abony-Újszász összekötő autóúthoz történő csatlakozása is megújul.

A beruházás eredményeként a Bajcsy-Zsilinszky úti csatlakozás balesetveszélyes eseményeinek csökkenő számát, a javuló útminőségnek köszönhetően a településközpont, a közintézmények és közszolgáltatást nyújtó létesítmények jobb megközelíthetőségét, a lakóterületekkel való kapcsolatok javulását reméli az önkormányzat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában