Online

2023.11.30. 15:00

Megtartották a IX. Kárpát-medencei Civil Konferenciát

Az idei rendezvényen személyesen nem, csak interneten értekeztek a határon túli civil szervezetek az előadóval és a szervezőkkel.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Ukrajnából és Szlovákiából nyolc civil szervezet képviselői vettek részt csütörtökön a IX. Kárpát-medencei Civil Konferencián. Határokon átívelő fórumát idén online rendezte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (CKSZK) címbirtokos CONTACT MKSZ.

Az online rendezvényen – ahol a technika ördögével is meg kellett küzdeni – ezúttal a Nemzetpolitikai Kutatóintézet működésével ismerkedhettek meg a résztvevők Kántor Zoltán igazgató előadásán keresztül.

Mint arra a konferencia narrátoraként Gráner Alexandra, a CKSZK projektasszisztense is rámutatott, a kutatóintézet célja, hogy az intézet munkatársai segítik a határon túli partnerkapcsolatok felkutatását, az intézet legfőbb célja pedig az, hogy a külhoni magyar közösségek és az anyaországi támogatásokkal kapcsolatos kutatásokat, rendezvényeket a politika és a különböző szervezetek számára is tudja közvetíteni.

Dr. Molnár Beáta, a CKSZK vezetője a konferenciába nem tudott bekapcsolódni, előzetesen azonban elmondta, 2014-ben kezdte el a központ kiépíteni a kapcsolati hálóját a külhoni partnereivel. Ez évben tíz határon túli magyar civil szervezet részvételével tartották meg nemzetközi civil konferenciájukat. Az eltelt évek során a Központ harminckettő külhoni civil szervezettel alakított ki kapcsolatot, őket pályázatokkal, együttműködési lehetőségekkel is támogatva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában