Születésnap

2023.11.27. 12:59

Mindig is a család és a szorgos munka adott örömöt élete során a százéves Bede Imrének

Századik születésnapja alkalmából köszöntötte Fejér Andor alpolgármester Bende Imrét. A szépkorú családi körben ünnepelte múlt hét végén a jubileumi évfordulót, amelyre számtalan köszöntést kapott szeretteiről.

Köllő Judit

A százéves Bende Imrét köszöntötték hétfőn otthonában

Fotó: Nagy Balázs

Különleges évfordulót ünnepelt a napokban Bende Imre szolnoki lakos, aki nemrégiben töltötte be 100. életévét. A jubileumi alkalomból a város alpolgármestere, Fejér Andor is megemlékezett a jeles évfordulóról. Ottjártunkkor szinte az egész család összegyűlt, hogy megünnepeljék a nem mindennapi eseményt.

– Tetszik tudni, néha itt is meg ott is fáj, de azt gondolom ezek a nehézségek ebben a korban már természetesek – felelte kérdésünkre az egykori pénzügyőr, Bende Imre. – 1952 szeptemberében a budapesti pénzügyőri iskolába felvételt nyertem. Szerettem a munkám és azt gondolom a mai napig, hogy ez az egyik legfontosabb dolog az életben. Szeressük amit csinálunk és alázatosan, szorgalmasan dolgozzunk, az gondolom ez a hosszú élet titka. Még nyugdíjas koromban is 15 éven keresztül dolgoztam a Kőolaj és Földgáz Termelő Vállalatnál. A legnagyobb öröm mégis az számomra, hogy mindig is nagy figyelmet fordítottam a családomra. 

Egykor vettem egy nagyobb földterület gyerekeimnek, amit egészen 95 éves koromig műveltem. Számtalan zöldséget és gyümölcsöt termesztettem, ami mindig is nagy örömet okozott az életemben.

NB 100 éves köszöntés (4 of 14)
Bende Imre veszi át a város ajándékát Fejér Andor alpolgármestertől
Fotó: Nagy Balázs

A beszélgetésünk során arra is fény derült, hogy Bende Imre és felesége, Bende Imréné már 70 éve házasok.

– Hatalmas nagy megtiszteltetés ennyi éven át együtt haladni valakivel az úton – folytatta a szépkorú. 

– Az összetartozás az, ami a legfőbb kulcsa egy ilyen kapcsolatnak. Mindig is ez volt a fejünkben, hogy mi férj és feleség vagyunk, ezért szüntelen közösen és nagy összetartozásban gondolkodtunk. Máig szeretünk együtt kártyázni. Talán azért is, mert ezzel legalább talik az idő, ha elvégezzük a dolgunkat. Az unokákkal is számtalan kártyapartit nyomunk, ami mindig óriási öröm és szórakozás számomra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában